Billigere å handle i Sverige

Derfor får du norsk mat til under halv pris i Sverige

Brød, ost, posemat og pålegg: 24 av 31 norske matvarer er billigere i Sverige enn i Norge.

DETTE ER DET BILLIGERE Å HANDLE I SVERIGE: Det er mye billigere å kjøpe Jarlsberg i Sverige. Noe av forklaringen er at den er laget av EU-melk i EU, i motsetning til Jarlsberg-osten som selges i Norge, som er laget av norsk melk i Norge. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
DETTE ER DET BILLIGERE Å HANDLE I SVERIGE: Det er mye billigere å kjøpe Jarlsberg i Sverige. Noe av forklaringen er at den er laget av EU-melk i EU, i motsetning til Jarlsberg-osten som selges i Norge, som er laget av norsk melk i Norge. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Publisert

Du må betale rundt 96 kroner for en svensk 100-lapp, og valutagevinsten på å handle i Sverige er dermed minimal. Likevel har våre ferske pristester vist at det fremdeles er billigere å handle mat i Sverige sammenliknet med i Norge:

  • Fredagstacoen ble 30 prosent billigere med varer fra Sverige.
  • Pizzaen er 39 prosent billigere i Sverige
  • Vi fant en prisforskjell på 57,4 prosent på handlekurven basert på tipsene vi fikk fra nordmenn på svenskehandel.

Da vi spurte nordmenn på svenskehandel hva de handler av mat i Sverige, fikk vi tips om frukt og grønt, vaskemidler, kjøtt, pålegg, ost og brus.

For mange er det større utvalget i butikkene et viktig poeng ved svenskehandelen. Likevel er det veldig mange som handler ha norsk mat i svenske matbutikker.

Og det er ikke dumt: Som du kan se av denne pristesten vår på norske varer i Sverige, er det mer enn halv pris på enkelte varer:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer