Derfor får du rare de kodeordene fra BankID på mobil

«Brune bobler» og «rene hester» skal faktisk være viktige for sikkerheten.

ARTIGE FRASER: «MAKEN VEGG» er kanskje ikke den morsomste vi har sett, men BankID på mobil slår ofte til med interessante kombinasjoner. Husk at du ikke bare skal le av dem, men sjekke at ikke noen forsøker å misbruke BankID-en din. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
ARTIGE FRASER: «MAKEN VEGG» er kanskje ikke den morsomste vi har sett, men BankID på mobil slår ofte til med interessante kombinasjoner. Husk at du ikke bare skal le av dem, men sjekke at ikke noen forsøker å misbruke BankID-en din. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Alle med BankID på mobil kjenner dem: De rare kodeordene.

For eksempel kan nettbanken på PC-en gi deg beskjeden «BRUN BOBLE», og så må du sjekke at det står «BRUN BOBLE» på mobilskjermen din også, før du går videre.

Selv om frasene kan virke komiske, er dette slettes ingen spøk.

LES OGSÅ: Slik kvitter du deg med kodebrikka, med BankID på mobil

Hindrer menn i midten

- Dette er et enkelt tiltak for å kunne se om man har noen som har koblet seg mellom brukerstedet og deg, forteller produktsjef Nils Inge Brurberg i BankID til Dinside.

Når du bruker BankID på mobil, fungerer mobilen din som kodebrikke. I prinsippet åpner dette for at uvedkommende kan trenge seg inn på mobilen din og misbruke BankID-en din.

Men ved at for eksempel nettbanken viser deg en beskjed bare BankID kan vite hva er akkurat der og da, for så å vise den samme beskjeden på mobilen din, sørger BankID for at det faktisk er nettbanken som vil bruke «kodebrikka».

- Ved å vise disse ordene, både på brukerstedet og i telefonen, er sansynligheten for et «mann i midten»-angrep kan gjennomføres – uten at kunden oppdager det – redusert betraktelig, forklarer Brurberg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer