Derfor finnes ikke julenissen

Ikke la barna lese dette. Svenske forskere har tatt livet av nissefar.

Ifølge svenske forskere ville nissens arbeid og livsstil tatt livet av ham - om han eksisterte. Foto: Colourbox
Ifølge svenske forskere ville nissens arbeid og livsstil tatt livet av ham - om han eksisterte. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hvis julenissen finnes, er han i alle fall ikke i stand til å gjøre jobben sin. Det er konklusjonen til en rekke forskere ved universitetet i Gøteborg.

Ja, de har faktisk gransket mulighetene for nissens eksistens. Her er årsakene til at de tviler på den sagnomsuste figuren.

Usunn type

Nissen har en usunn livsstil. Han har urimelige og svært stressende arbeidforhold. Å skulle levere 152 milioner julegaver på 24 timer er ekstremt, selv for en kar som ham.

- Julenissen åpenbare magefedme og hans rødsprengte ansiktshud er tydlige faktorer som indikerer at mannen risikerer å bli rammet av både slag og hjertetrøbbel, sier Annika Rosengren, professor ved avdeling for akutt- og hjertemedisin ved universitetet i Gøteborg, i en pressemelding.

Unngå julestress

- Jeg er sikker på at han ville ha godt av behandling for både diabetes og høyt blodtrykk. Kolesterolsenkende medisiner ville nok heller ikke skade. Og som om det ikke er nok: Ny forskning viser at magefedme er en risikofaktor når det gjelder demens, sier Rosengren.

Grønnsaker redder hjernen

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer