Strømpris

Derfor gjør strøm­prisen nok et byks

Strømprisen når nytt «høydepunkt».

NYTT STRØMPRISHOPP: I ettermiddag nærmer strømprisen seg fire kroner per kilowattime. Foto: Shutterstock/skjermdump
NYTT STRØMPRISHOPP: I ettermiddag nærmer strømprisen seg fire kroner per kilowattime. Foto: Shutterstock/skjermdump Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mandag 8. november mellom klokka 16.00 og 19.00 bør du vurdere å droppe klesvasken og elbilladingen, skru ned varmen og trekke for gardinene:

Strømprisen øker nemlig fra 1,58 kroner kilowattimen til en pristopp på 3,48 kroner per kilowattime mellom klokka 17.00 og 18.00.

Deretter synker strømprisen sakte, men sikkert ned til 1,53 kroner klokka 19.00.

Kinderegg-effekt

Kraftanalytiker Tor Reier Lilleholt i Volue Insight forklarer overfor Din Side at det er tre grunner til bykset strømprisen gjør denne november-mandagen:

- Det skyldes veldig lite vind i Norden, samtidig som temperaturene faller og forbruket stiger. På mandag klokka 17.00 kommer vi hjem fra jobb, skrur på lyset og setter på middagen og annet, sier Lilleholt.

- Alt dette forsterkes også fra våre naboland, som har samme utfordring som oss, og ønsker å importere kraft fra Sør-Norge, fortsetter han.

Lilleholt kan imidlertid berolige oss med at strømprisen vil falle vesentlig igjen allerede tirsdag.

Vannmagasinene fylles opp

I rapporten til Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) i uke 43 står det at fyllingsgraden i vannmagasinene våre fortsetter å øke.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer