Du har gjerne hørt denne setningen før:
«Det er som å sykle - har du gjort det én gang, så glemmer du det aldri.»
Men hvorfor er det slik?
Hvor godt husker du?
En internasjonal studie kan nå ha funnet svaret, melder PhysOrg.com.
Nøkkelceller identifisert
Forskere ved universitetene i Aberdeen, Rotterdam, London, Torino og New York har sett nærmere på sammenhengen mellom nerveceller i lillehjernen.
Når du prøver å lære deg å sykle, gå på ski eller bruke kinapinner, er det nettopp lillehjernen som arbeider for å huske hvordan du gjør dette.
Ikke begynn for tidlig
Forskerne oppdaget at én type nerveceller de som befinner seg i lillehjernens molekylærlag ser ut til å spille en nøkkelrolle i dannelsen av minner som har med motorikk å gjøre.
Uforglemmelig kode
Nervecellene fungerer som en «portvakt», og kontrollerer alle elektriske signaler som forlater lillehjernen. Cellene oversetter disse signalene slik at de kan huskes av andre deler av hjernen.
- Funnene våre viser at det finnes celler som gir signaler ut fra lillehjernen en spesiell kode som gjør at vi ikke glemmer dem, sier forsker Peer Wulff, ifølge PhysOrg.com.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger