Derfor gråter du av løk

Hvorfor blir håret grått? Og hvorfor skjelver vi i kulda? Her er svarene på det du lurer på:

Publisert
Sist oppdatert

Går du rundt med mange ubesvarte spørsmål? Her er fasiten på fem av livets små mysterier som du garantert har grublet over:

Hvorfor nyser jeg av sola?Neida, du er ikke allergisk mot sola selv om du nyser når du ser på den. Nysing er noe som skjer når musklene reagerer automatisk på noe uten bevisst bevegelse. Som regel nyser vi når noe irriterer nesen, men kroppen reagerer også når pupillene krymper ved stimulering av sterkt lys.

Hvorfor blir håret grått?Hvert hårstrå har en rot som er festet til skallen. Rett under huden, er roten omringet av vev. Dette inneholder pigmentceller som produserer melanin - stoffet som gjør huden din brun i solen. Uansett hvilken farge du har på håret, vil mengden av melanin reduseres med årene. Når det er færre pigmentceller, vil håret bli grått, hvitt eller sølvfarget.

Ifølge en tidligere studie, skal piller kunne hindre at vi får grå hår.

Hvorfor gråter jeg av løk?De fleste av oss får tårer i øynene når vi skjærer løk. Grunnen er at det produseres en gass når du skjærer gjennom løken. Når denne gassen kommer i kontakt med øynene dine, blir de irriterte og begynner å renne, for å bli kvitt gassen. For å kvitte deg med problemet, kan du for eksempel stå lengre unna løken når du skjærer, slik at gassen spres før den når øynene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer