Derfor handler kvinner på nettet

Fordelene som ble nevnt var: Lett tilgjengelig, enkelt, raskt, nysgjerrighet, god informasjon om produkter, godt utvalg, og annerledes.

Publisert
Sist oppdatert

Kun syv av de 17 intervjuobjektene hadde handlet på nettet.

De syv hadde i snitt lagt igjen mellom 1000-1500 kroner per handel. Det er dessuten verdt å merke seg at mesteparten av pengene ble lagt igjen på norske nettsteder. I følge kvinnene var dette verken mer eller mindre enn de ville ha brukt sammenlignet med tradisjonell handel.

De som ikke hadde brukt nettet til handel, kunne heller ikke tenke seg å gjøre det, nesten uansett hvor billig, lettvint og tidsbesparende det måtte være. Behovet var der rett og slett ikke.

- Ser man ikke poenget eller forstår ikke bruken av netthandel, blir det heller ikke brukt, sier Ørnlund.

Dette la de som hadde handlet på nettet vekt på:

Gjenkjennelige produkter

Det må være enkle og håndgripelige produkter. Bøker, CDer, reiser, kosmetikk og div. billetter (teater- og kinobilletter) er klassikerne som går igjen.

Også de som ikke bruker nettet til handel oppgir de samme produktene som potensielle, dersom de i det hele tatt skulle handlet via Internett.

NEI til klær & sko

Et ganske markant fravær hos alle intervjuobjektene var produkter som klær og sko. Dette er tydeligvis produkter som informantene foretrekker å finne på tradisjonelt vis; i butikken, for deretter prøve, kjenne på kvalitet, se fargen etc.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer