Derfor har de teipet

Nå jobber de for å utbedre systemet.

Slik ser det ut når chip-"hullet" er teipet igjen. Illustrasjonsbilde. Foto: Synne Hellum Marschhäuser
Slik ser det ut når chip-"hullet" er teipet igjen. Illustrasjonsbilde. Foto: Synne Hellum Marschhäuser Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Forrige uke skrev vi om chipet på bankkortet, og bakgrunnen for at du skal stikke kortet ned i terminalen istedenfor å dra magnetstripen.

Anders Bigseth, informasjonsansvarlig i Teller, som samarbeider med noen av verdens største kort- og terminalleverandører, kunne blant annet fortelle til DinSide at det ikke er lov å teipe igjen chip-"hullet".

Les saken: Derfor bruker vi chipen

- Hvis du bruker chip-kort skal terminalen velge dette alternativet. Det kan bety at butikken ikke har oppdatert softwaren i terminalen. For å bruke chipen må terminalens software være oppdatert. Det er primært chipen som skal brukes hvis softwaren er oppdatert, sier Bigseth.

Noen ganger har butikken teipet over chip-"hullet", hvorfor det?

- Det er ikke lov å teipe over chip-"hullet". Jeg har sett fenomenet hos noen kiosker, og det kan være for at betalingen skal gå fortere. Magnetstripen er kjappere i bruk foreløpig.

Hvis brukerstedet teiper over, kan de få krav mot seg hvis noen har misbrukt et kort hos dem. Normalt er det banken som betaler tap etter svindel, men nye regler fra 2005 gjør at den parten som har lavest sikkerhetsnivå av banken eller butikken får ansvaret. Det er uansett banken som utbetaler. Så lenge du ikke er ansvarlig for tapet selv, er dette en sak mellom banken og andre aktører.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer