Skattemelding

Derfor har du ikke fått skattepengene ennå

Mange har mottatt skatteoppgjøret, men det er fortsatt noen som venter.

SKATTEMELDINGEN: I denne videoen viser skatteetaten hvordan man går gjennom skattemeldingen og hvordan man legger til eller endrer opplysninger. Video: Skatteetaten. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I midten av mars startet Skatteetaten utsendingen av skattemeldingen for 2021. Som vanlig ble skattemeldingene sendt ut i puljer og de siste skal ha fått brevet innen 4. april.

Fristen for å levere inn skattemeldingen var 30. april, og hadde du penger til gode og var rask til å fylle inn og levere meldingen, kunne du få utbetalt tilgodebeløpet så tidlig som én til to uker, har Skatteetaten tidligere fortalt til DinSide.

Flere årsaker

Dog er det ikke alle som er like «heldige» og det er flere som fortsatt venter på den foreløpige skatteregningen. Et ofte søk som går igjen, er «når kommer skattepengene?».

Vanligvis har ni av ti fått skatteoppgjøret innen slutten av juni, og etaten venter at også i år vil de fleste lønnstakere og pensjonister få skatteoppgjøret i april, mai eller juni.

Ofte lønner det seg å være raskt ute. 28. april, to dager før leveringsfristen, kunngjorde Skatteetaten at det fortsatt var en halv million som ennå ikke hadde åpnet skattemeldingen sin.

Det kan være flere grunner til at du fortsatt venter på skatteberegningen, som gir en pekepinn på hvor mye du har til gode eller restskatt. Har du en komplisert skattemelding kan det hende du blir tatt ut i tilfeldig kontroll.

På sine nettsider forklarer Skatteetaten hva som kan være årsaken til at du fortsatt venter på din.

Næringsdrivende?

Noen aspekter som gjør det vanskelig å gi foreløpig skatteberegning, er at du er næringsdrivende eller ektefelle/meldepliktig samboer av næringsdrivende, eller at du eller ektefellen/meldepliktig samboer bor på Svalbard.

Har du levert en mangelfull skattemelding, risikerer du også å måtte vente på skattepengene. Har du glemte å føre inn markedsverdien på en tomt du eier, eller skattemeldingen ikke inneholder opplysninger om boligen din, blir du nødt til å vente.

Dette kan du raskt løse selv, ettersom du i den nye versjonen av skattemeldingen selv kan legge inn manglende informasjon i skattemeldingen din.

Når du har gjort det, vil du i de fleste tilfeller se foreløpig skatteberegning, forklarer Skatteetaten.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer