Derfor har du ikke sex

Lenge siden sist? Hodepine er ikke den eneste forklaringen.

Illustrasjonsfoto: colourbox.com  Foto: Foto: colourbox.com
Illustrasjonsfoto: colourbox.com Foto: Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En fersk undersøkelse som er utført av analysebyrået Visendi på vegne av Kondomeriet viser at manglende overskudd er hovedårsaken til at nordmenn over 25 år har mindre sex enn før. Norske eksperter er ikke overrasket.

Les også: Mye sex ingen lykkekur

- Jeg tror nok at dette kan være riktig, vi lever i en tidsklemme hele tiden. Folk i dag har så mye på programmet at sex blir en prioriteringspost. Før var jo sex nærmest en ekteskapelig plikt, men den type forpliktelser har mistet mye av sin betydning i dag, sier samlivsekspert og psykolog Frode Thuen til DinSide Helse.

Åpenhet rundt sex har aldri vært større, men det er ifølge Thune ikke bare positivt.

- Den åpenheten kan bli et tveegget sverd, fordi man blir veldig opptatt av at alt skal være så bra og perfekt. Det bidrar til å skape høyere krav og forventninger til hva man skal få ut av sexlivet.

Les også: 10 grunner til at vi har sex

- PrioriteringsdilemmaSamlivsrådgiver og familieterapeut Solveig Vennesland er enig. Hun møter stadig par som sliter med å finne tid og overskudd til hverandre i hverdagen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer