Strømpris

Derfor har Merethe (43) strøm til fastprisavtale

Hun betaler 39 øre, mens resten av oss må punge ut over ei krone per kilowattime i disse dager med skyhøy strømpris. Forbrukerrådet er imidlertid forsiktige med å anbefale folk flest fastpris på strøm.

FORSIKRET MOT STRØMPRISSVINGNINGER: Merethe har fastpris på strøm og betaler dermed betydelig mindre enn de fleste av oss for strømmen - i alle fall slik prisene er nå. Foto: Skjermdump/privat.
FORSIKRET MOT STRØMPRISSVINGNINGER: Merethe har fastpris på strøm og betaler dermed betydelig mindre enn de fleste av oss for strømmen - i alle fall slik prisene er nå. Foto: Skjermdump/privat. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- I begynnelsen av august byttet jeg til fastprisavtale etter å ha sett at noen på Facebook-gruppa Prismatch Strøm hadde inngått en slik avtale for et helt år, sier Merethe Ragnardotter Flakk til Dinside, men skynder seg å legger til:

- Jeg synes ett år var for lenge, så jeg fant en fastprisavtale med varighet i seks måneder, som passet meg bedre.

Kraftig kraftpris-rabatt

Dermed har 43-åringen, som er bosatt i Oslo, sikret seg strøm til 38,9 øre kilowattimen for et halvt år, mens de fleste andre, som betaler spotpris, må ut med over ei krone per kilowattime enkelte timer i disse dager.

Seinest søndag 15. august svinger prisen fra 72 til 104 øre kilowattimen, og det er uten nettleie og eventuelt påslag som er knyttet til strømkundenes individuelle avtaler.

Og, det stopper ikke her, skal vi tro sjefanalytiker Tor Reier Lilleholt i Volue Insight. Han sa nemlig dette nylig til Dinside:

- Det er et realistisk scenario at vi kommer til å se priser her til lands som i Europa, altså strømpriser som er 50 prosent høyere enn de vi har per nå.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer