Vipps

Derfor kan du ikke slette tilfeldige kontakter i Vipps

Du kan blokkere, men ikke slette, tilfeldige kontakter i Vipps. Men det jobbes med en løsning.

VIPPS SÅ HAR DU MANGE NYE KONTAKTER? Vipps lar deg ikke slette tilfeldige kontakter du egentlig ikke har noe ønske om å ta vare på. Enn så lenge kan du blokkere dem. Det kommer en slette-funksjon, men de vet bare ikke helt når. Foto: Kristin Sørdal
VIPPS SÅ HAR DU MANGE NYE KONTAKTER? Vipps lar deg ikke slette tilfeldige kontakter du egentlig ikke har noe ønske om å ta vare på. Enn så lenge kan du blokkere dem. Det kommer en slette-funksjon, men de vet bare ikke helt når. Foto: Kristin Sørdal Vis mer
Publisert

Tidligere denne uka kom Vipps i ny utgave med en god del endringer og forbedringer - blant annet at appen og betalingshistorikken har blitt mer oversiktlig og lettere å lese.

En av endringene som nå har kommet, er muligheten til å blokkere kontakter, men det finnes per i dag ingen mulighet til å slette kontakter eller betalinger fra historikken.

«Tilfeldige bekjentskaper» du ikke blir kvitt

Se for deg følgende: Du har kjøpt eller solgt endel varer via Finn.no eller andre kjøp- og salgssteder, hvor betalingene har skjedd med Vipps. Eller du har vært på et eller annet loppemarked ellen en håndballkamp og betalt med Vipps.

Slik det er i dag, blir denne betalingen liggende i historikken din, og i oversikten med nylige kontakter.

Dersom dette kun er et engangstilfelle, og vedkommende kun er en «tilfeldig kontakt» som du ikke akter å ha noe mer med å gjøre, kan det være unyttig at informasjonen om denne personen blir liggende synlig i appen.

Du har kanskje ikke noe ønske om å se ansiktet til tilfeldige «Nils», «Per» eller «Pernille» hver gang du skal foreta deg noe i Vipps?

- Det kommer

Finnes det ingen måte å slette disse tilfeldige kontaktene fra appen på, om du ikke vil at de skal være der?

Ifølge Hanne Kjærnes, kommunikasjonssjef for Vipps, finnes det per i dag ingen måte å slette personer, verken fra historikken eller fra oversikten over nylige kontakter.

- Nummer du nylig har vippset til blir liggende øverst på valg, men forsvinner etter hvert som du vippser til andre nummer. Dette er ikke mulig å redigere selv, men blir jo borte etter hvert som du vippser mer, sier Kjærnes til Dinside.

Nummer til tilfeldige som du ikke har lagret i kontaktlista din (altså telefonens kontaktliste) blir ifølge Kjærnes ikke liggende noe annet sted enn i «nylige», som viser de ti siste du har vippset til - men som deretter forsvinner ut av lista.

- I historikken blir transaksjoner liggende, men der jobber vi med en løsning hvor man kan slette dette - og selv bestemme hva som blir liggende der, forteller hun til Dinside.

Det er imidlertid ikke klart når denne funksjonen kommer.

- Vi jobber med løsningen, men har ikke satt en dato for når dette er klart ennå. Det er ikke et stort antall brukere som opplever dette som et problem, og ikke noe vi får mange henvendelser om. Det er hovedsakelig muligheten til å rapportere og blokkere brukere i appen som vi ser at noen brukere har hatt et behov for, forteller Kjærnes.

Blokkering er løsningen - men den er absolutt

Ifølge Kjærnes, er løsningen for å bli kvitt tilfeldige kontakter i Vipps inntil videre å benytte blokkerings-funksjonen.

Det er imidlertid kun mulig å blokkere privatpersoner, ikke organisasjoner eller firmaer.

Og vær oppmerksom på at blokkeringen er absolutt:

- Når du blokkerer en person, har du tatt et aktivt valg om at dette er en person du ikke ønsker å ha kontakt med lenger, sier Kjærnes.

Blokkeringsfunksjonen har kommet etter tilbakemeldinger om brukere som har opplevd å bli uønsket kontaktet av tilfeldige bekjentskaper i Vipps-appen.

Blokkeringsfunksjonen er oppe til venstre i vinduet når du trykker deg inn på personen i historikken.

Vi opplever imidlertid at personen likevel ikke blir borte fra historikk-lista, men at de står med informasjon om at personen er blokkert.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer