Derfor lever rike lengre

Trodde du raske biler og champagne tok livet av milliardærene? Neida, de lever faktisk lengre enn oss andre.

Publisert
Sist oppdatert

Milliardærene dør av nøyaktig de samme tingene som oss andre: Sykdommer som kreft, hjerteinfarkt, nyrefeil og lignende. Den eneste forskjellen er at de lever litt lengre.

Tre år lengreForbes Billionaires’ minneliste viser at gjennomsnittsalderen for døde dollar-milliardærer i 2004 og 2005 var 78 år. Av disse 20 var kun én kvinne. Forbes sammenlignet deres alder med den amerikanske gjennomsnittsmannen. Resultatet var at milliardærer lever 3,5 år lengre enn gjennomsnittet. Forskerne tror at tallet ville vært høyere dersom de hadde regnet med flere nasjoner, siden milliardærene kom fra ulike land.

De rike ser ikke bare ut til å leve lenger, de er sunnere også. En studie fra National Center for Health Statistics viser at 23 prosent av amerikanere som regnes som fattige har kroniske lidelser. Bare 10 prosent av ”ikke-fattige” er kronisk syke.

Millionær holderDersom du bare er millionær trenger du heller ikke frykte å dø tidlig. Millionærer har det minst like bra som milliardærene.

Men hvorfor lever de rike lengre? Enkelte mener at bedre velferd betyr bedre tilgang til medisinsk hjelp. Andre mener at stress og bekymring tar livet av de ”lavere klasser”. Det er imidlertid ikke bevist at gjennomsnittet opplever mer bekymring enn rike.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer