Derfor lukter han så vondt

Overraskende funn om menneskelig kroppslukt.

Foto: Colourbox
Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tror du menn ofte lukter strammere og mer enn kvinner fordi de bare er utstyrt med sterkere kroppslige lukter?

Da har du tatt feil.

Menns og kvinners svette lukter akkurat like sterkt, i følge en ny studie utført ved Monell Chemical Senses Center i Philadelphia. Forskjellen er at kvinners svette er mye lettere å skjule med godlukt.

Og ikke bare det: kvinnene er flinkere til å lukte svettelukt enn menn.

Har nese for svette

I studien ble nemlig deltakerne bedt om å rangere ulike lukteprøver, både svette alene og svette kombinert med andre lukter.

Kvinnene lot seg bare lure av de andre luktene i 2 av 32 tilfeller. Mens menn lot seg lure i 19 av 32 tilfeller der svettelukten var kombinert med andre lukter.

Og selv om menn og kvinners underarmsvette lukter like sterkt, var det bare i 20 prosent av tilfellene at de andre duftene reduserte luktstyrken på mannesvetten. I kvinnenes tilfelle klarte 50 prosent av de andre duftene å dempe svettelukten.

Svett forskning

Det er gjort mye forskning rundt svetting hos mennesker. Tidligere i år kom det frem av et studie fra Rice University i Houston, at kvinner kan merke på mannens svette når han er seksuelt opphisset.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer