Apple Pay, DNB, Vipps og iPhone – mobilbetaling fortsatt et kaos

Derfor må du fortsatt gå med lommebok

KOMMENTAR: Når alle skal tjene penger på at du bruker penger, stikker både DNB og Apple kjepper i hjula.

JODA: Med lanseringen av Apple Pay kan du se reklamer som dette, hvor du får beskjed om at du kan la lommeboka ligge igjen hjemme. Men det kan du selvfølgelig ikke. Blant annet fordi mobilbetaling fortsatt er et rot av krav og begrensninger. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
JODA: Med lanseringen av Apple Pay kan du se reklamer som dette, hvor du får beskjed om at du kan la lommeboka ligge igjen hjemme. Men det kan du selvfølgelig ikke. Blant annet fordi mobilbetaling fortsatt er et rot av krav og begrensninger. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Apple Pay ble nylig lansert i Norge. Dinside kjøpte noen sjokolader på 7-Eleven, og kunne ikke si stort annet enn at det fungerte knirkefritt.

Men det knirker så det braker likevel: For du må ha riktig bank og riktig mobil. Har du ikke Nordea og iPhone, har du ikke Apple Pay, heller.

Det er sånt som har fått Dinside til å gang etter gang, år etter år, spå grå skyer på mobilbetalingens tilsynelatende blå himmel. Nå gjør vi det igjen.

For at du kan «legge lommeboka hjemme», slik reklamer nå hevder, er like mye en myte i dag som det var for fire år siden.

I alle fall så lenge Apple utestenger DNB, og DNB utestenger Apple.

iPhone vil ikke ha Vipps

Jeg var selv på besøk hos Apple i Norge da Apple Pay ble lansert. Det notorisk mediesky gigantselskapet påpekte flere ganger at jeg for all del ikke måtte sitere noen på noe som helst.

Men jeg fikk stilt noen spørsmål. Det mest åpenbare var hvorfor Apple ikke tillater at andre bruker iPhone sin NFC-brikke.

Apple Pay bruker brikken til å la deg «tæppe» mobilen på terminaler, på samme måte som bankkort. Blant annet DNB håpet at alle skulle få tilgang på brikken. Men Apple nekter, og konkurrenter må finne andre løsninger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer