Derfor MÅ du ha sjokolade

Kjennes det som om magen skriker etter sjokolade? Det er ikke langt fra sannheten.

Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Foto: Foto: Colourbox.com
Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Foto: Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Du har kanskje lurt på hvorfor akkurat du alltid har lyst på sjokolade, mens venninna di glatt går forbi godtehylla i butikken.

Svaret kan rett og slett være at en spesiell type bakterier har funnet veien til tarmene dine, ifølge nyhetsbyrået AP.

Vi har alle en rekke ulike mikrober i fordøyelsessystemet. Men personer som har lyst på sjokolade hver dag, ser ut til å ha andre bakteriekolonier enn personer som er immune mot de søte fristelsene.

Du er likevel ikke avhengig av sjokolade, hvis du skulle tro det. Les mer her:

Det er en liten studie utført ved Nestlé Research Center i Sveits som har prøvd å løse sjokolademysteriet. Studien er presentert i tidsskriftet Journal of Proteome Research.

Høyere kolesterolnivåI studien ble 11 menn som ikke spiste sjokolade, sammenlignet med 11 sjokoladespisende menn. Alle var friske, hadde ikke fedme og fikk den samme maten i fem dager.

Deretter tok forskerne blod- og urinprøver av testdeltagerne. Analysene viste at det var betydelige forskjeller mellom de to gruppene når det gjaldt en rekke stoffer. For eksempel var nivået av aminosyren glycin og det dårlige kolesterolet LDL høyere hos sjokoladeelskere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer