Derfor må du likevel taste PIN eller «OK»

Du slipper ikke helt unna betalingsterminalen selv om du kan betale kontaktløst.

TAST PIN-KODE ELLER «OK»? Mange opplever at de likevel må taste PIN-kode eller godkjenne beløpet med «OK», selv om de er under 500-kronersgrensa for kontaktløs betaling. Her er forklaringen på hvorfor dette skjer. Foto: NTB scanpix
TAST PIN-KODE ELLER «OK»? Mange opplever at de likevel må taste PIN-kode eller godkjenne beløpet med «OK», selv om de er under 500-kronersgrensa for kontaktløs betaling. Her er forklaringen på hvorfor dette skjer. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

«Kontaktløs betaling» betyr at du kan betale med bankkort i en betalingsterminal uten å måtte dra kortet eller stikke kortet inn i kortterminalen.

I tillegg til at transaksjonene på denne måten skal gå raskere, noe som butikkene anser som en fordel fordi dette skal kunne minke køene i kassa, er en av de store fordelene i disse «corona-tider» at antallet fysiske berøringspunkter begrenses.

Du skal kun behøve å taste PIN-kode dersom betalingen er over en gitt beløpsgrense.

Ideelt sett skal du altså kunne legge kortet mot kortterminalen og slippe å måtte taste på eller berøre betalingsterminalen overhodet.

Men slik er det ikke alltid.

Du kan fremdeles bli bedt om å taste PIN-kode selv om beløpet du skal betale er under beløpsgrensa for PIN-fri, kontaktløs betaling. Og du kan bli bedt om å taste «OK» for å godkjenne beløpet, selv om også dette er under beløpsgrensa.

Hvorfor må jeg taste PIN-kode?

Du har kanskje selv opplevd det, eller hørt andre spørre om det i butikken:

- Hvorfor må jeg taste PIN-kode? Beløpet er jo innenfor grensa for å slippe å taste kode?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer