Pris på strøm desember 2018

Derfor må du regne med høye strømpriser framover

Forbrukerrådet oppfordrer deg til å sjekke strømavtalen din og sammenligne med andre tilbydere på markedet.

HØYESTE PRISER PÅ SJU ÅR: Energi Norge opplyser at strømprisene kommer til å forbli høye utover vinteren. Foto: NTB Scanpix
HØYESTE PRISER PÅ SJU ÅR: Energi Norge opplyser at strømprisene kommer til å forbli høye utover vinteren. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Som du sikkert har fått med deg, har strømprisene skutt i været de siste ukene. Dette merkes på strømregningen til veldig mange av oss, siden hele 60 prosent av årets strømforbruk skjer fra november til mars i Norge.

Men allerede i august var strømprisene høyere enn på mange år. Det skyldtes først og fremst tomme vannmagasiner takket en rekordvarm og tørr sommer over store deler av landet. Mange steder var det tolv år siden strømprisene var like høye i august som i år.

Til tross for dette, kunne Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) i september melde om at strømforbruket var rekordstort.

Siden har prisene variert noe, før de nå har steget kraftig igjen. Og lite tyder på at de vil gå særlig ned med det første.

Forventer høye priser lenge

Strømprisen her til lands bestemmes av tilbud og etterspørsel på den nordiske kraftbørsen NordPool. Der oppdateres prisene hver dag klokken 13:00, som betyr at du kan sjekke neste dags strømpris allerede dagen i forveien.

- Per i dag, onsdag 19. desember er strømprisen i Norge 52,7 øre kilowattimen, mot 58,6 øre per kilowattime i går. Basert på Nasdaqs månedkontrakter, venter markedet strømpriser på samme nivå som nå framover, sier Aslak Øverås, informasjonssjef i Energi Norge, til Dinside.no.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer