Derfor må du taste to ganger

Det er ikke BankID som krever ekstra innlogging.

Dersom du benytter BankID som innlogging, skal én kodebrikke være nok selv om du har kundeforhold i flere banker. Foto: PER ERVLAND
Dersom du benytter BankID som innlogging, skal én kodebrikke være nok selv om du har kundeforhold i flere banker. Foto: PER ERVLAND Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Når du skal logge deg inn i nettbanken, er sannsynligheten stor for at du nå bruker BankID som innlogging. Men prosedyren kan variere fra bank til bank, og noen reagerer på at det har blitt vel mange koder å taste for en enkelt regningsbetaling.

Det er ikke BankID-løsningen som er komplisert, mener Mona Strøm Arnøy, informasjonssjef i BankID.

Opp til banken

- I selve BankID-strukturen er det en autentiseringsprosess i starten når du logger deg på. Så har noen banker etablert tilleggsrutiner hvor du også bruker kodebrikken underveis i prosessen når du for eksempel betaler regninger, sier Strøm Arnøy til DinSide.

Hun forklarer at prosedyren derfor kan variere fra bank til bank.

- Men BankID som sådan er et øyeblikks autentisering ved pålogging, sier Strøm Arnøy.

Hvis du har banklagret BankID, bruker du ditt fødselsnummer, den koden du får fra sikkerhetskortet og det personlige passordet du har valgt for å få tilgang til din BankID. Ytterligere tasting er det banken som pålegger deg.

BankID, MinID, MinSide ... - her får du full oversikt

Først utenfor, så inni

DnB NOR er en av bankene som krever ytterligere tasting av kode, for eksempel ved regningsbetaling.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer