Derfor må du vente

Ikke alle har fått ennå.

VENTER: Folk venter fortsatt på skatteoppgjøret. Foto: Lise Åserud / NTB
VENTER: Folk venter fortsatt på skatteoppgjøret. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ifølge Skatteetaten har 4,9 millioner lønnstakere og pensjonister fått skatteoppgjøret sitt, og til sammen er det nå utbetalt 40 milliarder kroner som folk hadde til gode.

Venter du fremdeles på ditt oppgjør, får du det nå tidligst i slutten av august, opplyser etaten i en pressemelding.

Alle skal få sitt oppgjør før 1. desember.

Det er ulike årsaker til at nokon må vente for å få skatteoppgjøret sitt. Det kan for eksempel vere at du har en komplisert skattemelding eller at du er gift med ein som er næringsdrivende.

- Ektefeller får skatteoppgjøret samtidig. Hvis du er gift, må du vente til begge sine skattemeldinger er ferdigbehandlet, sier Marta Johanne Gjengedal, divisjonsdirektør i Skatteetaten.

Selv om du hadde ukompliserte skatteforhold og var rask med å levere skattemeldingen, er du ikke garantert et tidlig skatteoppgjør. Skatteetaten tar blant annet stikkprøver, som betyr at alle kan bli tatt ut i tilfeldig kontroll. Så snart skattemeldingen til den enkelte er behandlet blir det sendt ut skatteoppgjør.

- Vi kan dessverre ikke svare på hvilken dato du får skatteoppgjøret ditt. Du får beskjed på e-post eller SMS når det er klart. Har du penger til gode, blir de utbetalt når du får beskjed om skatteoppgjøret ditt, sier Gjengedal.

Bilde av norgesferiekartet

Norgesferie

Se lesernes favorittreisemål

Legg til dine steder Se kart
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer