Derfor maser de etter godteri

Forskere har nå funnet forklaringen på hvorfor barn er så godtesjuke.

Ny studie forklarer hvorfor vi strekker oss langt etter godteri.  Foto: Colourbox
Ny studie forklarer hvorfor vi strekker oss langt etter godteri. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Før du avfeier det hylende barnet ditt som insisterer på å få desserten servert før middagen – vit at det en grunn til det.

En ny studie, utført ved Universitetet i Washington, viser nemlig en direkte sammenheng mellom barnas vekst og sugen etter noe søtt, skriver BBC.

Les også: Kan du få kviser av godteri?

Strekker seg etter søtsaker

Forskningen ble gjort med utgangspunkt i smak og spytt-metoden, og konklusjonen var at det var de ungdommer som foretrakk de søteste drikkene, som også var de som befant seg i sterkest vekstfase.

Mer enn 140 ungdommer mellom 11 og 15 år deltok i testen. De fikk smake på seks forskjellige drikker, der hver drikk hadde ulik konsentrasjon av sukker.

De ble siden bedt om å krysse av hvor mye de likte drikkene på en skala fra én til fem.

Les også: Bruker 13 286 kroner på brus og godteri

- Basert på smakstestene delte vi gruppen i to, den ene gruppen hadde høy preferanse og den andre lav preferanse, forteller Susan Coldwell som ledet studien.

Klar sammenheng

Etter smakstesten tok forskerne tester av urinprøver fra ungdommene, og de fant en sammenheng som viste at det var en kjemisk forbindelse knyttet til bein i vekstfase og lysten på noe søtt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer