Matpriser

Derfor øker denne mest

Prisen på vanlig frukt og grønt er uendret i butikkene, men en grønnsak skiller seg ut.

PRISØKNING: Prisen på vanlig frukt og grønt er stort sett uendret, men prisen på isbergsalat skiller seg ut i samtlige butikker DinSide har besøkt. Foto: Elisabeth Dalseg
PRISØKNING: Prisen på vanlig frukt og grønt er stort sett uendret, men prisen på isbergsalat skiller seg ut i samtlige butikker DinSide har besøkt. Foto: Elisabeth Dalseg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det har lenge vært varslet at matprisene skulle gå opp 1. februar, og spådommene har vært mange. Da DinSide sjekket prisen i norske dagligvarekjeder i dag morges, trodde vi først det ikke hadde skjedd noen ting.

Det første som møter oss i matbutikkene er frukt- og grøntavdelingene, og her har det skjedd fint lite med prisen på de varene vi har sjekket de siste par ukene. Grønne epler, bananer, agurker og kål, alle kostet det samme som for ei uke siden - og uka før, med ett unntak: Isbergsalat.

Der den forrige uke kostet 19,90 kroner i alle lavprisbutikkene, er prisen nå satt opp til 22,90 kroner, en økning på tre kroner eller cirka 15 prosent.

Hos supermarkedene ligger prisen hakket høyere.

På Coop Mega kostet den 21,90 kroner forrige uke, og 25,90 denne uka, en økning på fire kroner eller 18 prosent, og på Meny har isbergsalaten gått opp fra 22,90 til 27,90 kroner, en økning på fem kroner eller 17,5 prosent.

Det er det en naturlig grunn til, forklarer Nora Mile Helgesen, kommunikasjonsrådgiver i Kiwi. Prisjusteringene på frukt og grønt foregår på en litt annen måte, og justeres hyppigere enn for andre dagligvarer.

- Innkjøpsprisene på frukt og grønt svinger fra uke til uke, og iblant også fra dag til dag. Så på denne varegruppen svinger prisene litt mer fra uke til uke sammenlignet med andre varegrupper.

Det må også nevnes at prisen på brokkoli har økt mye siden forrige uke, noe flere medier har valgt å slå stort opp. Dette er ikke relatert til prishoppet, prisen er snarere satt tilbake etter en tilbudskampanje var avsluttet.

Kiwi svarte med å utvide perioden med prislås på populære varer til 1. mai.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer