Derfor smakte ikke ølet likt

Skyldes ikke emballasjen.

Juleøl fra CB på flaske var det beste juleølet i vår test. Samtidig ble det samme ølet på boks slaktet. Norøl mener noe kan ha skjedd ved tapping, transport eller lagring, som har påvirket ølet negativt. Foto: Per Ervland
Juleøl fra CB på flaske var det beste juleølet i vår test. Samtidig ble det samme ølet på boks slaktet. Norøl mener noe kan ha skjedd ved tapping, transport eller lagring, som har påvirket ølet negativt. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I DinSides test av juleøl som selges i butikk, fikk øl som i utgangspunktet skulle smake likt, svært forskjellige testresultater. Ikke minst gjaldt dette testvinner CB, som fikk høyest score på sitt juleøl på flaske. Derimot fikk boks-juleølet fra CB ett av de dårligste resultatene. (Merk forøvrig at CB kommer fra Hansa Borg bryggeri)

Foruten dette pussige utslaget på øl fra CB, fikk de fleste av Hansas øl relativt dårlige resultater i testen. Juleølet fra Aass på flaske og boks fikk et relativt likt resultat.

Norske Ølvenners Landsforbund (NORØL) som er våre testeksperter, tror ikke det er emballasjen som spiller inn på smaken, men derimot at noe har skjedd i prosessen med ølet DinSide har fått tilsendt.

>> Les omtaler av hvert juleøl her

Noe har påvirket ølet underveis

Per Øyvind Arnesen, nestleder i NORØL, sier til DinSide at de fleste er enige om at det ikke er forskjell på flaskeøl og boksøl.

– Normalt kjenner man ikke forskjellen mellom glass og flaske i det hele tatt, kun hvis man drikker rett fra boksen, da kan det lukte litt av boksen, sier Per Øyvind Arnesen, nestleder i NORØL til DinSide.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer