Derfor sover du dårlig

Skjønner du ikke hvorfor John Blund boikotter deg? Kanskje er dette forklaringen.

Illustrasjonsfoto: Colourbox.com
Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hver tredje nordmann sover dårlig av og til, mens 12 prosent plages av mer kroniske søvnvansker. Mange av oss vet ikke årsaken bak søvnløsheten.

- Det er fordi de som har hatt søvnproblemer over lengre tid, ofte glemmer hvordan plagene begynte. Ofte innser de ikke hvor stort problemet er heller, sier Dr. Ana Krieger, director av NYU School of Medicine Sleep Disorders Center, til Forbes.com.

Les også: Bedre søvn gir bedre sex

Nettstedet har satt sammen en liste med de vanligste årsakene til dårlig søvn. Her finner du et utvalg av dem:

1. Du bekymrer deg for helsaTenker du stadig på at du kan få kreft eller bli rammet av en arvelig sykdom? Forskere ved SUNY Downstate Medical Center og Long Island University har kommet fram til at mange kvinner som var redde for å kreft, hadde problemer med å få sove.

2. Du har en søvnsykdomDet finnes mange former for søvnsykdommer som kan gi dårlig nattesøvn, og søvnapné er en av dem. Tilstanden fører til at man får mange episoder med pustestans i løpet av en natt. Disse pustepausene forstyrrer den normale søvnen og gir plager også på dagtid i form av tretthet, hodepine og slapphet. Les mer på Lommelegen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer