Derfor sovner menn etter sex

Snorker menn mest? Kan menn gjøre flere ting samtidig? Og hvorfor sovner menn alltid etter sex? Svarene finner du her:

Publisert
Sist oppdatert

Mannskroppen er et mysterium for mange kvinner. Og for de fleste menn i tillegg.

Men det finnes faktisk gode forklaringer til hvorfor vi er som vi er. Og her er svarene på noen av spørsmålene du lurer på:

1) Hvorfor sovner menn etter sex?- I kroppen produseres masse hormoner som frigjøres ved orgasmen. Prolaktin og oxytocin er bare to av mange hormoner som ser ut til å gjøre oss søvnige, forklarer forfatteren Billy Goldberg til ABC News.

Les mer her: Derfor sovner menn etter sex

Sammen med Mark Leyner har han skrevet boken "Hvorfor har menn brystvorter" og oppfølgeren "Hvorfor sovner menn etter sex". Og forfatterne har svaret på flere grunnleggende spørsmål:

2) Hvorfor er menn dårlige lyttere?- Det finnes noen fysiologiske forklaringer på den vanlige fordommen om at kvinner er bedre lyttere enn menn. Årsaken er ikke at menn ikke hører etter, men at vi lytter på en annerledes måte.

- Studier av hjernen viser at menn hovedsaklig bruker den ene hjernehalvdelen når vi lytter til kvinner, mens kvinnene bruker begge hjernehalvdeler. Menn hører kvinnestemmer i det samme området som brukes til å forstå musikk, det tyder på at kvinnestemmen for oss er komplisert å tolke, sier forfatterne.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer