Derfor sovner menn etter sex

Lyden av rolig snorking er blant det mest irriterende kvinner vet om, spesielt om det er rett etter en lidenskapelig runde i sengen.

Publisert
Sist oppdatert

Engelske forskere har nå en forklaring på hvorfor menn har en tendens til å duppe av etter sex. Det har tydeligvis ikke noe med at de ønsker å unngå kosepraten med dama, de er rett og slett bare utslitt.

- Selv om de fleste kvinner blir frustrert av at deres mannlige partner bare snur seg rundt og sovner etter sex, kan man egentlig ikke skylde på mennene, mener den engelske doktoren Neil Stanley fra University of Surrey.

- Mennesker er den eneste arten hvor sex og søvn har en sammenheng. Det finnes faktisk vitenskapelig bevis på hvorfor menn blir trøtte etter sex, fortsetter Stanley.

Fysisk utslitt- Blodstrømningene etter sex tapper musklene for energiproduserende glykogen, noe som fører til at menn føler seg fysisk utslitt, sier Stanley.

Menn har større muskelmasse enn kvinner og blir derfor fortere slitne etter sex. Dette er en av grunnene til at menn sovner raskere etter sex enn kvinner.

Av de rundt 10.000 voksne som deltok i undersøkelsen sa 80 prosent av mennene at de følte seg mer avslappet og falt lettere i søvn etter sex, sammenlignet med 46 prosent av kvinnene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer