Lefdal og Elkjøp slår seg sammen - dette skjer med service

Derfor spiller det liten rolle at Lefdal og Elkjøp blir ett

Kundene vil knapt merke sammenslåingen.

LEFDAL-BUTIKKENE FORSVINNER: Lefdal og Elkjøp har alltid hatt samme eier, men nå forsvinner Lefdal-navnet helt. Foto: Lefdal
LEFDAL-BUTIKKENE FORSVINNER: Lefdal og Elkjøp har alltid hatt samme eier, men nå forsvinner Lefdal-navnet helt. Foto: Lefdal Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Vi har vært to kjeder, men følt oss som ett lag. Det er på tide å ta det beste fra begge kjedene og styrke nummer én-merkevaren vår til det beste for kundene våre, sier administrerende direktør Fredrik Tønnesen i Elkjøp Norge i en pressemelding.

Alle Lefdal-butikkene blir nå Elkjøp-butikker, med unntak av én, som legges ned. Målet er å stå sterkere i en bransje med stadig større konkurranse og stadig mindre marginer.

Men faktum er at Lefdal-butikker i bunn og grunn har vært Elkjøp-butikker hele tida.

Tønnesen sier at de har «følt seg som ett lag», men i samme åndedrag sier pressemeldingen at Tønnesen ganske riktig har vært sjef for begge kjedene.

Derfor er denne «sammenslåingen» neppe særlig dramatisk.

Samme kjede siden 1996

Lefdal Elektromarked AS ble stiftet i 1936, med første butikk i Bærum. I 1996 kjøpte Elkjøp Nordic selskapet, og i 1999 kjøpte Dixons Carphone hele Elkjøp.

«Elkjøp og Lefdal har i mange år hatt samme eier, administrasjon, servicehåndtering, innkjøpsavdeling og kundesenter» skriver Lefdal selv om sammenslåingen.

Lefdal har derfor lenge «vært Elkjøp». Og ikke bare i terorien. Dinside har flere ganger skrevet hvordan de to kjedene har liknet på hverandre i både priser og utvalg.

Da vi sjekket prisene til Elkjøp og Lefdal i 2014 kunne vi dessuten vise hvordan den ene kjeden tilsynelatende skrudde prisene opp på varene den andre hadde tilbud på – og omvendt.

- Slik det er, må man regne med at de samarbeider om prisene, sa fagdirektør Jo Torken Gjedrem i Forbrukerombudet, mens Elkjøp nektet for at de holdt på slik.

Gavekort, leveringer, reklamasjoner

Uansett hvordan de to kjedene har forholdt seg til hverandre er det liten grunn til å sette kaffen i halsen over at Lefdal-navnet nå forsvinner. Her er de viktigste tingene du bør vite.

  • Sammenslåingen skal skje allerede 15. januar. Alle Lefdal-butikker med unntak av én skal fra da av hete Elkjøp i stedet. «Skjortene og skiltene vil være blå i stedet for røde» nevner Lefdal som den største endringen for kundene.
  • Har du fått gavekort på Lefdal til jul? Alle gavekortene vil nå fungere i både de nye og gamle Elkjøp-butikkene.
  • Venter du på vareleveringer fra Lefdal? Du skal uansett få dem.
  • Har du en pågående reklamasjon-, garanti- eller servicesak? Dette skal ikke bli påvirket av sammenslåingen. Også dine rettigheter for varer kjøpt hos Lefdal blir videreført til Elkjøp-butikkene.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer