Derfor trenger du ikke betalingstjenesten Vipps

Du har alt du trenger fra før, og det er faktisk enklere.

MOBIL TIL MOBIL: Med DNBs betalingstjeneste Vipps kan du sende penger fra mobil til mobil, om begge er Vipps-brukere fra før. Og der ligger problemet.  Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
MOBIL TIL MOBIL: Med DNBs betalingstjeneste Vipps kan du sende penger fra mobil til mobil, om begge er Vipps-brukere fra før. Og der ligger problemet. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Betalingstjenesten mCash ble i fjor lansert med brask og bram, med lovnader Dinside mente var rent tull og tøys.

Nå har DNB lansert sin tjeneste Vipps. Appen påstår ikke å gjøre like mye som mCash, men rendyrker vennebetaling; altså det å enkelt sende penger fra mobilen, noe også mCash kan.

Men heller ikke Vipps sine reklamepåstander holder vann, synes vi etter å ha testet tjenesten. Og du kan bruke helt andre tjenester som er både raskere og enklere.

LES OGSÅ: Derfor syntes vi ikke mCash holdt ord

Ikke akkurat et vips

«Du trenger bare et mobilnummer, og Vipps så er pengene overført» skriver DNB i sin beskrivelse av appen.

Dette stemmer ikke. Skal du bruke Vipps for å overføre penger, ser nemlig prosessen slik ut:

Hva bruker du oftest for å betale vennegjeld?

(Avsluttet)
Bankoverføring(57%) 2222
Kontanter(26%) 1019
Apper som Vipps og mCash(17%) 677
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


  1. Du må registrere deg hos Vipps. Dette innebærer blant annet å få en bekreftelsesmelding på SMS og angi en egen PIN-kode, samt å oppgi personalia, kontonummer og bankkort-informasjon. Det kreves Visa eller Mastercard, men du kan ha hvilken bank du vil.
  2. Du kan da velge beløp og en kontakt fra kontaktlista som du vil sende pengene til. Etter å ha valgt kontakten ser du om den er Vipps-bruker fra før eller ikke.
  3. Er mottakeren Vipps-bruker, kommer pengene med én gang om de i tillegg er DNB-kunder, eller neste bankdag om ikke. Tjenesten koster én krone per overføring.
  4. Men de aller fleste kontaktene dine vil ikke være Vipps-brukere. De må da gjennom samme prosess som deg for å registrere seg på tjenesten, før de kan motta pengene.
  5. Om de ikke registrerer seg innen 10 dager, vil pengene returneres til deg, og du er like langt.
LES OGSÅ: mCash lokker med tusenvis av kroner for å verve venner, kan være ulovlig

KREVER ARBEID: Skal du sende noen penger med Vipps, må du først registrere deg, så sende pengene og så be mottakeren om å også registrere seg. Ikke alle vil synes dette er en god idé. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
KREVER ARBEID: Skal du sende noen penger med Vipps, må du først registrere deg, så sende pengene og så be mottakeren om å også registrere seg. Ikke alle vil synes dette er en god idé. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer


Bruk bankoverføring

«Du trenger bare å kjenne mobilnummeret til den du skal betale til, resten ordner vi» skriver DNB.

ENKLERE: Gå inn i nettbanken din og sjekk mulighetene for å aktivere tjenester som DNBs Max 500. Disse lar deg overføre små beløp raskt, uten å kreve at mottaker registrerer seg noe sted.  Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
ENKLERE: Gå inn i nettbanken din og sjekk mulighetene for å aktivere tjenester som DNBs Max 500. Disse lar deg overføre små beløp raskt, uten å kreve at mottaker registrerer seg noe sted. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer


Men mottakere må altså ordne en hel del selv, også. Og det er ikke spesielt trivelig å få beskjed om at kameraten din har betalt gjelda si, men at du ikke får pengene før du har registrert deg sånn og sånn. Så med mindre du planlegger å sende penger fram og tilbake med den samme personen mange ganger, kan andre løsninger være langt enklere for begge parter.

Bankene har allerede lagt til rette for å gjøre bankoverføringer så enkelt som mulig fra mobilen. DNB har for eksempel sin Max 500-tjeneste, som kan brukes fra DNB-appen eller ved å sende en SMS.

Etter at du registrerer deg som bruker i nettbanken, fungerer den sånn:

  1. Du skriver inn kontonummer og beløpet, og sender uten BankID-innlogging.
  2. Og vips: Mottakeren får pengene sine rett på konto, uten å løfte en finger.

SJEKK OGSÅ: Slik betaler du vennene dine med SMS hos Skandiabanken

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer