Derfor vil du ha varen på døren

- Vi belaster ikke mottaker for arbeidet vi gjør med å fortolle.

- Sjekk leveringsvilkårene, er rådet fra Forbrukerombudet. Men du bør også vite forskjellen på de ulike fraktselskapene. (Bildet er en montasje.) Foto: Per Ervland/Colourbox.com
- Sjekk leveringsvilkårene, er rådet fra Forbrukerombudet. Men du bør også vite forskjellen på de ulike fraktselskapene. (Bildet er en montasje.) Foto: Per Ervland/Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

DinSide mottar stadige henvendelser fra lesere som blir overrasket og tidvis sjokkerte over hva det koster å innføre en vare til privat bruk til Norge. I noen tilfeller er det momsregelen og eventuelle tollavgifter til staten som irriterer, men i stadig flere av tilfellene dreier det seg om gebyrene speditørene tar for å gjøre jobben.

Som i dette tilfellet da speditøren og fraktselskapet DHL tok nesten 50 prosent ekstra for å fortolle en vare som ikke er tollbelagt.

>>>Les saken

Tar ikke betalt av mottaker ...

Handler du på nett fra utlandet, har du antakelig oppdaget at du er prisgitt den speditøren nettbutikken har valgt for utsendelse til Norge. Bare i noen tilfeller får du velge forsendelsesmåte eller fraktselskap.

Og regningene du får fra speditørene, kan variere i størrelse. Noen ganger svir den ekstra mye, andre ganger blir den derimot overraskende billig. Dette skjer for eksempel når du får varer levert av speditøren FedEx Express.

Hvorfor er det slik?

- Vi tilbyr en dør til dør-tjeneste og belaster ikke mottaker for arbeidet vi gjør med å fortolle, opplyser FedEx' avdeling i Norge.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer