Designermus frafransk ikon

Designikonet Philippe Starck er kanskje mest kjent blant oss nordmenn for sin ederkopplignende citruspresse for Alessi - og hotellene han har innredet for hotellkongen Ian Schrager. Nå har han slått seg sammen med datagiganten Microsoft og designet musen for designjunkier.

Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke hver dag en IT-gründer og en industridesigner finner ut at de skal samarbeide. Ihvertfall ikke de to fremste - i hvert sitt respektive felt. Det var derfor en ikke så rent liten begivenhet da Bill Gates og Microsoft ba Philippe Starck og S+ARCK design om å stå for utformingen av sin nye supermus: Microsoft Optical Mouse.

Og om resultatet ikke har revolusjonert vår oppfatning av PCmusen kan det ihvertfall forskjønne kontorlandskaper - og hverdagen vår.

 • BILDESPESIAL: S+ARCK og Microsofts Optical Mouse i bilder - og noen flere mus litt utenom det ordinære.
 • Digi.no skrev om den nye musen fra S+ARCK og Microsoft i forrige uke. Det kan du lese mer om her.

  Husholdningsnavn

  For nordmenn flest er nok Starck mest kjent for den edderkopplignende citruspressen han designet for Alessi, et italiensk selskap som produserer lekre husholdingsartikler.

  Starck er også en anerkjent interiørarkitekt og møbeldesigner, og er kanskje mest kjent for sitt samarbeid med hotellkongen Ian Schrager, og innredningen av hans to kjente Londonhoteller: St Martins Lane Hotel og Sanderson.

  Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer