Det beste juletreet

Blant de tre-fire vanligste juletresortene på det norske markedet er det store forskjeller både i pris og varighet.

Selger John Brokhaug med et av sine juletrær.
Selger John Brokhaug med et av sine juletrær. Vis mer
Publisert

Vi nordmenn er opptatt av tradisjoner i julen, og følelsene omkring juletreet kan være nok til å skape store familiefeider. Hvilket treslag skal man velge? Skal treet være høyt, kort, tykt, tynt, tett eller åpent? DinSide har snakket med forskerekspertisen fra Norges Landbrukshøyskole på Ås, og juletreselgeren med over 40 års erfaring, og kan her presentere de viktigste rådene om årets juletre.

Personlig valg

Et to meter høyt juletre tar omkring 10 år å vokse til, avhengig av klima og jordsmonn. Vi kjøper omkring 1,3 millioner trær til jul, og av disse kommer mer enn 350.000 fra Danmark. Det betyr at hver tredje nordmann kjøper juletre. Og trærne er like forskjellige som de som kjøper dem. Noen juletrehandlere mener å se at man kjøper tre som ligner en selv. Er du høy og slank velger du sannsynligvis et langt og tynnvokst tre, mens den småvokste og korpulente velger tre som er korte og fyldige. Men alle ønsker seg et tre som holder på nålene til det fjernes fra godstuen en gang i januar.

Sjekk treet

For å få nålene til å sitte på treet fremfor i gulvteppet, må du behandle treet riktig. Først bør du undersøke det før du kjøper det.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer