Grønne lån

Det beste lånet til både bolig og bil er grønt

Du må imidlertid oppfylle noen spesielle krav for å få slike lån.

GRØNN NOK?: Flere banker tilbyr egne billån dersom du kjøper miljøvennlig bil, men det er forskjellig fra bank til bank hva de krever av bilene. Noen krever helt utslippsfri bil, som en elbil, mens andre har en grense for maksutslipp av CO₂. Foto: Heiko Junge/NTB scanpix.
GRØNN NOK?: Flere banker tilbyr egne billån dersom du kjøper miljøvennlig bil, men det er forskjellig fra bank til bank hva de krever av bilene. Noen krever helt utslippsfri bil, som en elbil, mens andre har en grense for maksutslipp av CO₂. Foto: Heiko Junge/NTB scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ifølge Finansportalen er det et grønt boliglån og billån som topper listene over de mest gunstige for en gitt låne- og kjøpesum.

Dersom du skal låne 1,5 millioner kroner for å kjøpe en bolig med verdi på tre millioner, er 40 år gammel og velger nedbetalingstid over 20 år, er grønt boliglån fra Sparebanken Øst det beste alternativet.

Dette boliglånet har en effektiv rente på 1,91 prosent, mot 2,06 prosent for lånet på andreplass, som ikke er grønt. Månedlig beløp for lånet fra Sparebanken Øst er 7.510 kroner.

På 12. plass finner vi også et grønt boliglån, fra DNB, med en effektiv rente på 2,16 prosent og et månedsbeløp på 7.686 kroner.

Lenger ned i saken kan du også lese om grønne billån.

Krever ikke at du har tilleggsprodukter

På Finansportalen står det at de grønne boliglånene fra Sparebanken Øst og DNB krever at du har et tilleggsprodukt i den enkelte bank, men dette er ikke helt riktig.

I DNBs tilfelle er det ikke noen andre krav enn de som stilles til vanlige boliglån.

– Vi krever bare at kundene har lønnsinngang hos oss, sier Ingjerd Spiten, konserndirektør for personmarked.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer