Det billigste landet i verden!

Ifølge nye satser fra statens reiseregulativ holder Mali stand som det billigste landet i verden. Japan er dyrest. På listen over de dyreste byene er Tokyo og Osaka på topp. London og Paris er et godt stykke ned på listen. Norge er overraskende nok det billigste landet i Norden.

Publisert

Reiseregulativet er en oversikt over hva norske tjenestemenn får utbetalt i kost og losji når de er på tjenestereiser i utlandet.

- Regulativet er et resultat av omfattende arbeid og undersøkelser i samarbeid med våre utenriksstasjoner, ambassader, utenriksdepartementet og kollegaer i Sverige, Danmark og Finland, sier rådgiver Kim Raubakken i Arbeids og Administrasjonsdepartementet.

Kost og losji

Satsene i regulativet skal gjenspeile hvor mye det koster å bo på et hotellrom med norsk standard, samt hvor mye det koster å spise mat som tilfredsstiller norsk kvalitet.

Kostsatsen skal dekke frokost, 2 retters lunsj og en 3 retters middag, laget av ingredienser nordmenn forhåpentligvis ikke blir syk av.

- Det betyr at vi holder oss unna lokale matspesialiteter, og at vi finner restauranter som har europeisklignende matretter på menyen, sier Raubakken.

Dersom du ikke har noe imot å bo blant kakelakker og spise ris, kan du selvfølgelig finne hotellrom og mat som er langt billigere enn satsene i reiseregulativet. Norsk standard på et hotellrom tilsier at det skal være hygienisk, rent, enkelt, og sikkert.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer