Det ble ingen ny renteøkning

Norges Bank holder fortsatt renten i ro på 2,0 prosent.

Som de fleste antok, ble styringsrenten stående på stedet hvil på dagens rentemøte. Foto: COLOURBOX.COM
Som de fleste antok, ble styringsrenten stående på stedet hvil på dagens rentemøte. Foto: COLOURBOX.COM Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det ble ingen ny renteøkning fra Norges Bank i dag. Dermed har ikke Norges Bank rørt styringsrenten siden 6. mai i år.

- Veksten i konsumprisene har vært mindre enn ventet, og prisveksten anslås å bli liggende rundt 1,5 prosent fram til neste sommer. Samtidig fortsetter norsk økonomi å vokse moderat, sier sentralbanksjef Svein Gjedrem.

- I verdensøkonomien er usikkerheten fortsatt stor. Den forventede oppgangen i styringsrentene ute er skjøvet videre ut i tid, og langsiktige renter er svært lave. - En samlet vurdering tilsier at vi holder renten uendret på dette møtet, sier Gjedrem.

Vil økes på sikt

Likevel er det ingen grunn til å tro at rentenivået vil bli liggende på 2,0 i lang tid fremover.

Analysene presentert i Pengepolitisk rapport 3/10 taler for at styringsrenten holdes på dagens nivå de nærmeste kvartalene og deretter økes gradvis mot et mer normalt nivå.

Utviklingen siden juni trekker i retning av å øke renten noe senere enn anslått i forrige rapport. Hovedstyrets strategi er at styringsrenten bør ligge i intervallet 1,5 – 2,5 prosent fram til neste rapport legges fram 16. mars 2011 med mindre norsk økonomi blir utsatt for nye store forstyrrelser. Flere av landets makroøkonomer tror vi må vente helt til 2011 før vi får en ny renteøkning fra sentralbanken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer