Det blir ingen revisjon

Regjeringen har gitt opp forslaget om å tvinge arbeidsgiverne til å sette 2% av lønnsmidlene på sperret konto i Norges Bank i følge sentrale aktører. Sentrumskameratene må også gi opp forlenget sykelønnsperiode. Økningen av el-avgiften henger i en syltynn tråd.

Tre av fire forslag faller. Foto: odin.no
Tre av fire forslag faller. Foto: odin.no Vis mer
Publisert

I kveld kommer Carl I. Hagen tilbake fra en reise i Nord-Norge til det han liker best: Å leke maktmegler på Stortinget. Etter at sentrumspartiene måtte gi opp forsøkene på et budsjettsamarbeid med Arbeiderpartiet, har de nå vendt seg til Høyre og Fremskrittspartiet.

DinSide har snakket med noen sentrale aktører i de kommende forhandlingene.

Dyrere nå

Høyre og Fremskrittspartiet har gjort det klart for vår svake sentrumsregjering at det er langt dyrere å søke samarbeid med dem nå enn det ville vært om regjeringen ikke først hadde gått til Arbeiderpartiet.

Dette er naturlig: Det eksisterer ikke lenger noen trussel om å gå til Arbeiderpartiet om alt skulle skjære seg med høyresiden.

Ingen tvungen Norges Bank-sparing

Regjeringspartiene erkjenner at forslaget om at bedriftene skulle sette en sum tilsvarende to prosent av alle lønnsutbetalinger inn på en sperret konto i Norges Bank, er dødt.

Dette forslaget har blitt et magaplask for sentrum. Det ville gitt økt byråkrati for bedriftene og liten innstrammingseffekt. Særlig ville det ramme småbedrifter med lite administrativt apparat. Innstrammingen kunne unngås ved at bedriftene bare økte opplåningen tilsvarende, med sikkerhet i Norges Bank-innskuddene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer