Valuta

Det britiske pundet kan bli billigere

Usikkerheten rundt de endelige konsekvensene av brexit kan gi billigere pund, tror DNB.

SHOPPING I LONDON? I løpet av de neste månedene kan pundet bli billigere, tror både DNB og Nordea. Foto: Berit B. Njarga
SHOPPING I LONDON? I løpet av de neste månedene kan pundet bli billigere, tror både DNB og Nordea. Foto: Berit B. Njarga Vis mer
Publisert

Fra og med 1. februar er Storbritannia ikke lenger medlem av EU. Endringene for norske forbrukere vil derimot ikke inntreffe før tidligst ved nyttår - de vil nemlig følge EU- og EØS-regler ut året.

Det som derimot kan skje, er at pundet vil bli billigere for oss nordmenn allerede de neste månedene, tror både DNB og Nordea.

Billigere pund i 2020

– Fremover tror vi veksten i både britisk og norsk økonomi vil avta noe, og det vil bidra til en svak utvikling for begge valutaene. I Storbritannia tror vi dessuten av usikkerheten omkring de endelige konsekvensene av brexit vil kunne tilta, siden nyhetsbildet trolig vil preges av at det i tiden fremover skal forhandles en handelsavtale med EU på svært kort tid. Vi tror derfor vi kan se at kronen styrker seg noe mot pundet de nærmeste månedene, sier Magne Østnor i DNB Markets.

Også Lars Mouland, kreditt- og rentestrateg i Nordea Markets, tror på en gunstigere kurs på britiske pund for nordmenn.

- Vi tror britiske pund blir billigere i forhold til norske kroner utover i 2020. Britiske pund styrket seg mye i fjor høst i takt med økende sannsynlighet for en utmeldelsesavtale. Målt mot euro er valutaen nå nær det sterkeste nivået den har vært siden folkeavstemmingen i 2016. Vi tror usikkerheten rundt den endelige avtalen med EU vil øke utover i 2020 og at det vil svekke pundet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer