Det dyreste du eier

Vi har sagt det før, og vi sier det igjen: Bilen er ditt største pengesluk.

Publisert
Sist oppdatert

Ferske beregninger fra Opplysningsrådet for veitrafikken (OFV) viser at de årlige kostnadene ved en ny bil til 220.000 kroner (en helt vanlig Toyota Corolla eller VW Golf) ligger mellom 40.000 kroner og 85.000 kroner for de aller fleste, avhengig av kjørelengden.

Tjener du mer enn 354.000 kroner i året, har du 49,3 prosent marginalskatt. Da må lønnen din øke med dobbelt så mye som bilkostnadene hvis du skal få det samme beløpet igjen som hva bilen koster deg.

Er du en gjennomsnittlig bileier, kjørte bilen din cirka 14.000 kilometer i 2002. I så fall ligger bilbrukskostnadene dine nær innpå 55.000 kroner året.

Kvitter du deg med bilen, må du selvfølgelig løse transporten på en alternativ måte. Oslo sporveiers abonnementskort koster deg 6.600 kroner i året. Med to drosjeturer hver helg á 150 kroner øker transportkostnadene dine til omtrent 22.000 kroner i året.

60.000 mer i lønn

Transportkostnadene dine er dermed redusert med cirka 33.000 kroner etter skatt. Med en marginalskatt på 49,3 prosent tilsvarer dette en lønnsøkning på over 60.000 kroner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer