Det dyreste du gjør i januar?

Betaler du ikke regningene i januar? Det kan bli dyrt. Veldig dyrt.

I begynnelsen av året strømmer regningene inn. Dropper du å betale, kan det bli veldig, veldig dyrt for deg. Foto: COLOURBOX.COM
I begynnelsen av året strømmer regningene inn. Dropper du å betale, kan det bli veldig, veldig dyrt for deg. Foto: COLOURBOX.COM Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det sies at januar er en tøff måned for lommeboken. Kanskje ble kredittkortet dratt noen ganger for mye før jul, og nå kommer regningene som skal betales.

I tillegg er det mange som venter seg en heftig strømregning som følge av høye strømpriser og høyt forbruk under fjorårets siste måneder.

Om ikke dette var nok, har NRK sendt ut en liten konvolutt til landets tv-tittere med påminnelse om at snart skal halvårsbidraget til statskanalen betales.

Vinduskonvolutt-syken

Om regningene gir deg hodepine, kan det være fristende å ignorere dem. Inkassoselskapet Conecto kaller dette for «vinduskonvolutt-syken», et problem mange som sliter med å betale regninger sikkert vil kjenne igjen.

Problemet er også anerkjent blant en rekke psykologer. Professor i psykologi ved University of Cambrigde, Brendan Burchell, har kommet opp med uttrykket finansfobi, som han mener svært mange mennesker lider av.

I en rapport som ble publisert i 2008 antyder han at så mange som 20 prosent av britene har en negativ emosjonell orientering til sin egen økonomi. Av disse har 10 prosent en unnvikende atferd i økonomiske sammenhenger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer