Det ekte juleølet: Dyrt, men godt

FORBRUK: En fagjury og en folkejury har allerede kåret årets juleølvinnere på juleølfestivalen. Se vinnerne og hva du må ut med for herligheten på polet.

Publisert
Sist oppdatert
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Fagjuryen ved Juleølfestivalen kåret Macks Juleøl til det beste alternativet denne sesongen, folkejuryen holdt derimot en knapp på Aass Juleøl.

Kåringen ble arrangert for tiende gang av Norske Ølvenners Landsforbund, Norøl. Og besto av to ulik juryer: Folkejuryen utgjorde rundt 500 juleølglade mennesker, mens fagjuryen besto av profesjonelle bransjefolk- og kjennere som foretok en ekte blindtest av juleølet i sterkølklassen.

Vinnerne

Resultatene fra fagjuryen var

  • 1) Macks Juleøl (Macks Ølbryggeri)

  • 2) Fredrikstad Juleøl (Hansa-Borg Bryggerier)

  • 3) Schous Juleklassiker (Ringnes)
Folkejuryen hadde ingen blindtest, og rangerte følgende merker øverst:
  • 1) Aass Juleøl (Aass Bryggeri)

  • 2) Nøgne Ø God Jul (Nøgne Ø Bryggeri)

  • 3) Fredrikstad Juleøl (Hansa-Borg Bryggerier)

Dyr kos

–Juleølet skal ha en kraftig, men også litt søtlig smak, sier festivalsjef Wiggo Vinje. Det skal lukte svakt av karamell, ha en fin ettersmak og gi assosiasjoner til jul. For å oppnå et slikt resultat mener Vinje at alkoholprosenten bør ligge på rundt seks prosent.

Juleølet får du med et alkoholinnhold på opp til 9,9 prosent, men alle produktene med mer enn 4,75 må du dessverre på polet for å tak i. Og der er det dyrt. Omregnet til literpris må du minimum ut med 71 kroner for herligheten.

Trykk her for å se hva det ekte juleølet koster

De fleste juleøltypene du får kjøpt er også produsert her til lands, men det finnes også et par importerte varianter.

Kilde: Newswire.no og Vinmonopolet

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer