Det enkle er vannvittig dyrt!

Ringnes har nettopp lansert det siste hendige lille skuddet på den store vannflaskestammen: Mini Imsdalflasker, som lett får plass i vesken. Ren, klar, sunn, heilnorsk og trendy. Skal du møte ditt dagsbehov for vann (rundt to liter, i følge Statens Ernæringsråd) med edle vanndråper fra disse flaskene vil det koste deg 78,80 kroner. Vi har testet prisen på drikkevannet.

Publisert
Sist oppdatert

- Har dere vann med mangosmak? Vann med koffein? Eller vann tappet fra isen på Nordpolen?, lurer den kresne kvinnelige kunden som følger med i tiden og helt sikkert forventer effektivitet.

Kelneren nikker stolt, til kvinnen spør:- Hvorfor det?

Vi har stilt oss spørsmålet: er det virkelig nødvendig å betale så mye for vannet? - Og hvor mye koster det egentlig?

 • Literprisen: Så mye koster vannet.
 • Ved å endre på vannkjøpevanene dine kan du spare tusener hvert år. Her er noen tips til den kresne vanndrikkeren.
 • Vanlig, kilde, eller mineral?

  Det selges per i dag tre forskjellige typer vann i Norge: kildevann, mineralvann og alminnelig drikkevann, (eller stillvann som mange ynder å kalle det, siden det heter still water på engelsk. Dette er forøvrig litt misvisende, i og med at still refererer til vann uten kullsyre, mens kildevann ikke nødvendigvis inneholder kullsyre.)

  Forskjellen på de tre er at kildevannet er hentet fra berggrunnen, og har forskjellige egenskaper fra kilde til kilde; mineralvann sprudler. I tillegg er det drikkevann som tappes fra et lokalt nettverk - og renses, eventuelt tilsettes smak og/eller kullsyre.

  Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer