- Det er farlig å vinne i lotto

Lottogevinsten kan være roten til økonomisk elendighet, advarer kjendisøkonom.

Foto: Norsk Tipping
Foto: Norsk Tipping Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Forbrukerøkonom i Sparebank 1, Magne Gundersen, kjent fra Tv3-programmet Luksusfellen, sier at mange som virkelig ligger tynt an økonomisk, er folk som har fått mye penger raskt.

- Veldig mange av dem som er i "deep shit", har hatt god råd tidligere. Det være seg at de har hatt en salgsgevinst på bolig, fått arv eller vunnet i lotto. De venner seg til et høyt forbruk, og når pengene tar slutt klarer de ikke gå tilbake til normalt forbruk, sier Gundersen.

Eller kort oppsummert:

- Det å vinne i lotto er farlig. Man bør passe seg for det, spøker forbrukerøkonomen.

Prøv vår Lotto-kalkulatorSex gjør deg like lykkelig som å vinne i lotto

Ja til flatskjerm

Gjennom innspillingen av Luksusfellen har Gundersen møtt mange mennesker som virkelig sitter i klistret. Og selv om det individuelle forskjeller, finnes det mange likhetstrekk mellom gjeldsslavene.

- Det er underlige prioriteringer ute og går. Folk har ikke råd til å betale regningene sine, men de tar seg likevel råd til stål-look på hvitevarene sine, forteller Gundersen.

Han forteller at mange av de som sliter har både hund og store flatskjermer. De har dyre hvitevarer på avbetaling, og generelt et forbruk over evne.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer