Mobilpriser i USA, Tyrkia og Cuba

Det er her de store prisforskjellene ligger

Om du skal reise utenfor EU, gjelder det å velge riktig mobiloperatør. I verste fall betaler du 100 ganger mer enn nødvendig.

STORE FORSKJELLER: Skal du reise utenfor EU i sommer bør du sjekke priser på forhånd. I visse tilfeller kan du betale 100 ganger mer enn nødvendig. Foto: Dinside
STORE FORSKJELLER: Skal du reise utenfor EU i sommer bør du sjekke priser på forhånd. I visse tilfeller kan du betale 100 ganger mer enn nødvendig. Foto: Dinside Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne sommeren ble mobilioperatørene pålagt ikke å ta mer betalt for bruk av mobilen innenfor EØS-området.

Det har gjort at de fleste har fått et noe dyrere abonnement enn tidligere, men der fordelen er at man kan bruke mobilen i EU som om man var i Norge.

De nye reglene ble innført 15. juni, og da samlet vi inn de «nye» prisene for å sjekke hvilket mobilabonnement som ga mest for pengene, noe du kan gjøre ved å trykke på lenka du nettopp passerte.

Hva om du skal lenger vekk?

Men EU/EØS er én ting – hva om du har tenkt deg en tur til USA? Til Tyrkia? Eller enda mer eksotisk – til Cuba?

Vi har sjekket hva det koster å ringe hjem til Norge og bruke mobildata når du ferierer i disse tre landene. Prisene ble samlet inn fra operatørenes nettsider den 16. juni, og vi har inkludert alle operatørene som var med i pristesten tidligere i uka.

Landene er ikke plukket helt tilfeldig – de fleste av mobiloperatørene opererer med ulike soner, der USA typisk er i den rimeligste sonen, Tyrkia den neste og Cuba den siste.

Noen av operatørene har inkludert Tyrkia i samme sone som USA, som gjør akkurat det landet litt rimeligere, mens for eksempel Thailand, som de fleste har i samme sone som Tyrkia, da ville ha vært noe dyrere hos de samme operatørene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer