Det er i hjemmet det skjer

Risikoen for å bli utsatt for en alvorlig hjemmeulykke er tre ganger så stor som å bli utsatt for en trafikkulykke. Det er kanskje ikke så dumt å tegne en ulykkesforsikring allikevel?

Det er i hjemmet det skjer
Publisert

Hvor ofte har du ikke hørt frasen "kjør forsiktig" når du er på vei hjem fra kjente og kjære? Velmente ord, men tallenes klare tale gjør at frasen skulle vært annerledes: "Kjør pent, men vær for all del forsiktig når du kommer hjem!"

I følge tall fra Statens Institutt for folkehelse behandler norske leger over 100 personer hver dag for alvorlige hjemmeulykker. Til sammenligning er det 34 personer som blir drept eller skadd i trafikken hver eneste dag. Uansett hvordan du vrir og vender på det er tallene alt for høye, og det er dessverre lett å glemme at det ligger tragiske skjebner bak hvert eneste siffer.

Ulykkesforsikring

Faller du ned fra stigen opp til loftet og ender i stua med et brak kan du risikere å bli invalid. Enhver ulykke som gir varig invaliditet vil ramme privatøkonomien hardt hvis du ikke har sikret deg på forhånd. Det å gjøre huset, eller leiligheten tilpasset handicappede er dessverre en svært dyr opplevelse. Det å ha en ulykkesforsikring kan derfor være til god hjelp dersom uhellet skulle være ute.

Nedsatt ervervsevne og behov for hjelpemidler og tilpasning av boligen er kostnader de færreste har råd til. Det viktigste ved en ulykkesforsikring er derfor invaliditetserstatningen. Denne erstatningen ytes i form av et kapitalbeløp som fastsettes i prosent av forsikringssummen etter graden av medisinsk invaliditet. Ved 100 prosent medisinsk invaliditet utbetales hele den avtalte forsikringssummen. Erstatning ved død på grunn av ulykke tilfaller de etterlatte. Erstatningen tilsvarer vanligvis den avtalte invaliditetssummen. Mange er dekket gjennom en kollektiv ulykkesforsikring på sitt arbeidssted. Er du en av de som ikke er omfattet av en slik kollektiv avtale, bør du vurdere å tegne en individuell ulykkesforsikring.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer