Trenger jeg livsforsikring?

Det er ikke alle som behøver livsforsikring

Slike forsikringer er ofte dyre, så sjekk priser hos flere leverandører før du signerer avtalen, råder Finansportalen.

LIVSBEVARENDE: En livsforsikring dekker deg både ved uførhet og død, men husk at Folketrygden også tar vare på deg til en viss grad. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix.
LIVSBEVARENDE: En livsforsikring dekker deg både ved uførhet og død, men husk at Folketrygden også tar vare på deg til en viss grad. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert

Har du noen gang tenkt på hva som skjer dersom du blir for syk til å jobbe, og likevel skal betjene lån og betale andre hverdagsutgifter? Hvordan vil det påvirke deg og din familie?

Eller enda verre, hva skjer med dine etterlatte hvis du dør brått og uventet?

Dette er verken hyggelige tanker eller dagligdagse samtaleemner i hjemmet, men likevel verdt litt prat og planlegging.

- At du og din husholdning er forsikret mot betydelige fall i inntekt og økte utgifter dersom du skulle bli ufør, er svært viktig, understreker Elisabeth Realfsen i Finansportalen til Dinside.no.

Folketrygden kan være nok

Dette er faktisk så viktig at folketrygden, vårt felles forsikringsselskap, sørger for inntektssikring for svært mange, legger Realfsen til.

Alle som tjener opp til seks ganger grunnbeløpet i folketrygden, altså 581.298 kroner per 1. mai 2018, vil ved uførhet motta uføretrygd som utgjør 66 prosent av gjennomsnittsinntekten din de tre beste av de siste fem årene før du ble syk, ifølge Nav.

- Folk med høyere inntekter enn dette, vil ikke være sikret mot inntektstap i samme grad, og bør vurdere å tegne uføreforsikring hos et forsikringsselskap, sier Realfsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer