Spania-pensjonistene:

- Det er merkbart trangere

De siste fire åra har Odd Tore Johnsen (57) bodd på Gran Canaria. Han merker tydelig at den spanske tilværelsen har blitt dyrere som følge av inflasjon og en svak norsk krone.

DYRERE: Flere har advart mot eurosjokk på Spania-turen i sommer. Nordmenn som bor i landet, merker også den svake kronekursen. Foto: Borja Suarez / Reuters
DYRERE: Flere har advart mot eurosjokk på Spania-turen i sommer. Nordmenn som bor i landet, merker også den svake kronekursen. Foto: Borja Suarez / Reuters Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For mange nordmenn kan et liv langs den spanske kysten framstå som rene drømmen. Denne sommeren er det godt over fire år siden tromsøværingen Odd Tore Johnsen (57) reiste til Gran Canaria for å bo der på heltid.

Motivasjonen for å reise ned til det spanske øyparadiset, var i første omgang helsa og økonomien. Den siste tida har imidlertid sistnevnte blitt en god del trangere.

- Det har endret seg ganske dramatisk, forteller Johnsen til Dagbladet.

Høy inflasjon og en svak norsk krone har gjort den spanske drømmetilværelsen langt dyrere enn før.

Johnsen mener imidlertid at det fint går an å leve som nordmann i Spania selv om den norske krona er svak.

- Mye dyrere

- Vi som bor her, har merket dette gradvis både når det kommer til valuta og inflasjon. Turistene som var på ferie her før coronapandemien, og som kommer tilbake nå, de får et ordentlig sjokk, sier Johnsen, og legger til:

- Det er mye dyrere her nå enn det var for bare fire år siden.

Den spanske økonomien har lenge vært preget av høy inflasjon, men i løpet av de siste månedene har prisveksten i landet begynt å sakke farten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer