Det er nå du er rik

KAKSE: Er du blant de heldige som har feriepengene på konto og skattepenger underveis? Da føler du deg kanskje rik, men det varer ikke evig. Her er triksene som gjør at overskuddet varer lenger.

Publisert
Sist oppdatert

Sommer er ferietid, og ofte synonymt med stort pengeforbruk.

Men husk: Har du slitt med økonomien i det siste, kan du ved et par enkle grep bedre din økonomiske situasjon for resten av året.

Feriepenger og skatt

Tilhører du den gruppen som kan kose deg med både feriepenger og tilbakebetaling fra skattefuten, kan du glede deg over en bugnende bankkonto.

La oss si at din avtalte lønn i fjor var 400.000 kroner. Siden du ikke får feriepenger av feriepengene du fikk i fjor, vil det bety at du som har fem ukers ferie i år vil få utbetalt i underkant av 39.000 kroner.

Gode penger selvsagt, men virkelig futt i sakene blir det først hvis vi forutsetter at du også får tilbake 10.000 kroner fra skattefuten.

Totalt sitter du da med 49.000 kroner på lønnskontoen. Før du kaster deg på shoppingbølgen og drar på cruise til Bahamas, bør du imidlertid tenke litt framover. Det kan jo være greit å ha litt penger å rutte med resten av året også.

Råd Nr 1. Kvitt deg med forbrukslånene

Det aller første du bør gjøre er å kvitte deg med dine dyre forbrukslån, eller kredittkortgjeld.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer