Ukraina-konflikten påvirker fondssparingen

- Det er nå du skal ha is i magen

Du bør være mer bekymret for den humanitære situasjonen enn aksjene og fondene dine, såfremt sparehorisonten din er lang, mener fondsforvalter.

SINT: Putin mister tålmodigheten med Russlands etterretningssjef Sergej Narysjkin under et sikkerhetsmøte. Konflikten mellom Russland og Ukraina tapetserer nyhetsbildet, men hva vil det ha å si for fondssparingen din? Les saken for å få svar. Video/programleder: AP/Julie Tran Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er, som kjent, full krise øst i Ukraina etter at Russland har anerkjent to utbryterrepublikker som selvstendige stater, selv om de etter folkeretten tilhører Ukraina.

Natt til torsdag 24. februar kunngjorde Russland-president Vladimir Putin at Russland har iverksatt et militært angrep mot Ukraina.

Og når kriser av denne dimensjonen oppstår, reagerer naturlig nok børsmarkedene også. Hva vil dette ha å si for aksje- og fondssparingen din?

– Hold hodet kaldt

– Når mediene er fulle av kriseoverskrifter, kan det være vanskelig å holde hodet kaldt. Men det er akkurat i slike tider det lønner seg å ha litt is i magen, sier porteføljeforvalter Stein Svalestad i Skagen Fondene til DinSide.

Han følger situasjonen mellom Russland og Ukraina nøye.

– Det er ingen tvil om at situasjonen i Ukraina er alvorlig og gir grunn til bekymring for den humanitære situasjonen i landet, sier Svalestad og fortsetter:

– Jeg ville imidlertid ikke vært spesielt bekymret for aksjefondene, selv om kursene har falt, i hvert fall om du har et langsiktig perspektiv, slik fondssparere oftest har.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer