Ukraina-konflikten påvirker fondssparingen

- Det er nå du skal ha is i magen

Du bør være mer bekymret for den humanitære situasjonen enn aksjene og fondene dine, såfremt sparehorisonten din er lang, mener fondsforvalter.

SINT: Putin mister tålmodigheten med Russlands etterretningssjef Sergej Narysjkin under et sikkerhetsmøte. Konflikten mellom Russland og Ukraina tapetserer nyhetsbildet, men hva vil det ha å si for fondssparingen din? Les saken for å få svar. Video/programleder: AP/Julie Tran Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er, som kjent, full krise øst i Ukraina etter at Russland har anerkjent to utbryterrepublikker som selvstendige stater, selv om de etter folkeretten tilhører Ukraina.

Natt til torsdag 24. februar kunngjorde Russland-president Vladimir Putin at Russland har iverksatt et militært angrep mot Ukraina.

Og når kriser av denne dimensjonen oppstår, reagerer naturlig nok børsmarkedene også. Hva vil dette ha å si for aksje- og fondssparingen din?

– Hold hodet kaldt

– Når mediene er fulle av kriseoverskrifter, kan det være vanskelig å holde hodet kaldt. Men det er akkurat i slike tider det lønner seg å ha litt is i magen, sier porteføljeforvalter Stein Svalestad i Skagen Fondene til DinSide.

Han følger situasjonen mellom Russland og Ukraina nøye.

– Det er ingen tvil om at situasjonen i Ukraina er alvorlig og gir grunn til bekymring for den humanitære situasjonen i landet, sier Svalestad og fortsetter:

– Jeg ville imidlertid ikke vært spesielt bekymret for aksjefondene, selv om kursene har falt, i hvert fall om du har et langsiktig perspektiv, slik fondssparere oftest har.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.