Beste boliglån for din alder:

Det er store prisforskjeller på boliglån for unge, voksne og eldre

Vi har funnet de billigste boliglånene for de under 30 år, samt 40- og 70-åringer.

LÅN TIL UNGE VOKSNE: Er du under en viss alder, kan du få boliglån for unge hos flere banker, som gjerne er billigere enn andre boliglån. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix.
LÅN TIL UNGE VOKSNE: Er du under en viss alder, kan du få boliglån for unge hos flere banker, som gjerne er billigere enn andre boliglån. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For et halvt års tid siden skrev Dinside om hvilke boliglån som passer best for ulike livssituasjoner.

Siden den gang har vi vært gjennom den første renteoppgangen på sju år, og mange banker reagerte raskt med å øke utlånsrentene sine.

Derfor har vi nå sjekket hvor du får det beste boliglånet hvis du er under 30 år, i 40-åra eller 70 år. I tillegg kommer ekspertene med noen gode råd til hver aldersgruppe.

Lurer du på hva som er forskjell på serielån, annuitetslån og rammelån? Da bør du også sjekke vår ferske boliglånsordbok.

Lånesummene og boligverdiene i eksemplene under er valgt ut fra hva som er typisk for ulike aldersgrupper, i samarbeid med eksperter fra Finansportalen og Norsk Familieøkonomi.

30-åringer: Endringer i lønn og boligbehov

De fleste banker tilbyr egne boliglån for unge, som du oftest kan få så lenge du er under 34 år.

Hvis vi plotter inn et typisk boliglånseksempel for en ung voksen, får vi opp følgende topp fem-liste hos Finansportalen 16. oktober 2018:

Som du ser, er det Din Bank som kommer best ut med effektiv rente på 1,99 prosent og månedsbetaling på 10.771 kroner. Sammenlikner vi med banken på bunn av lista, Vekselbanken, tilbyr den en effektiv rente på 4,06 prosent og månedlig betaling på 13.447 kroner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer