Det hagler med feil

Er du rammet av rotet til Skatteetaten?

Det hagler med feil
Publisert
Sist oppdatert

Fra 1. januar 2008 ble Skatteetaten omorganisert. Det har medført svært mye rot og feil for skatteyterne.

I går fikk vi vite at 55.000 BNbank-kunder har fått feil opplysninger påført selvangivelsen. Feilen gjelder opplysninger om innskudd, lån og renter som 55.000 nordmenn hadde i Glitnir bank, nå BNbank. Disse opplysningene har ikke kommet med på selvangivelsen.

Dessverre føyer feilen seg inn i rekken av rot fra Skatteetaten det siste året. Dette er nok et bevis på at du ikke skal stole blindt på det som kommer herfra. Er du rammet av feil og rot? Vi har laget en liste over alt som har gått galt.

SE OGSÅ: Altfor få har endret skattekortet!

Skatteetatens tabbe-år:

  • Mars 2009: 55.000 BN-bankkunder med manglende ligningsinformasjon
  • Mars 2009: Millioner PIN-koder som ikke virkerLes mer
  • Høsten 2008: Etaten endrer ligningen til skatteytere uten å varsleSkatteetaten endrer ligningen til rundt 5.000 skattytere uten at de får et skikkelig varsel om dette. Feilen rammer skatteytere på Østlandet. I et eget brev som mange skatteytere mottok før skatteoppgjøret kom, fastslo myndighetene at de har endret ligningen. Men i brevet ble det ikke oppgitt hvilke opplysninger som ikke godtas, og hvilke endringer som er gjort.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.