Det hemmelige bonuskartellet

Skylder du det gamle selskapet penger, får du ikke ny forsikring. - De må benytte ordinære måter å inndrive penger på, sier Jorge B. Jensen i Forbrukerrådet.

Koden de innvidde kan: Dette er skjemaet det gamle selskapet sender det nye. Er det krysset av for "Bonus kan ikke avgis", får du ikke tegne forsikring. Koden betyr at du har uoppgjorte regninger/er dårlig betaler
Koden de innvidde kan: Dette er skjemaet det gamle selskapet sender det nye. Er det krysset av for "Bonus kan ikke avgis", får du ikke tegne forsikring. Koden betyr at du har uoppgjorte regninger/er dårlig betaler Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Bonus på bilforsikring er en belønning for å kjøre forsiktig. Det er også en belønning for ikke å benytte forsikringen de gangene du ikke har kjørt så forsiktig. Opprinnelig var det også en belønning for aldri å bytte forsikringsselskap, men siden 1999 har selskapene utvekslet antall skadefrie år ved bytte av selskap.

Ingen sier at de holder igjen bonus

De forskjellige forsikringsselskapene har lagt ut forsikringsvilkårene på internett, men ingen forteller at de ikke "overfører bonus" til neste selskap før du har betalt alt du skylder dem.

Hverken KLP forsikring, DnBNor, Storebrand, If, Codan eller Sparebank1 forsikring står det noe om vilkårene for å "avgi" bonus, som det heter i bransjen.

Det er i det hele tatt sparsomt med opplysninger på flere av nettstedene, da bransjen fremdeles baserer seg hovedsakelig på telefonsalg. Lurer du på noe, så ring!

"Uoffisiell" bransjeavtale

En leser har henvendt seg til DinSide og fortalt oss at If skadeforsikring har nektet ham å overføre bonus til et nytt selskap. Ifs informasjonsdirektør Jack Frostad bekrefter dette:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer